Villabouw - Blog

Duurzaam is ook slim en zuinig

Geschreven door Dumobil | Jul 2, 2024 11:03:26 AM

Slim ontwerp

Duurzaam bouwen begint bij een slim ontwerp. Hiervoor ben je bij Dumobil aan het juiste adres. Door bijvoorbeeld twee balkvormige volumes zo te plaatsen dat ze extra functioneel worden: als luifels tegen verhitting, overdekt terras, boventerras en overkapping van de inkom. De compactheid en de verhouding tussen het beschermd woonvolume en de warmteverliesoppervlakte dragen bij tot de energiezuinigheid van de woning.

Dumobil adviseert

Dumobil informeert je over alle voordelen van een energiezuinige woning. We volgen de wetgeving op de voet en zoeken voortdurend naar de meest creatieve oplossingen. Het hele bouwproces door staat ons team van ervaren bouwspecialisten je bij met advies over materiaalkeuze, inplanting en de allernieuwste technieken, onder meer op het vlak van ventilatie en sanitaire installaties.

Geothermie

Geothermie is een duurzame en milieuvriendelijke technologie die zowel in de winter voor verwarming als in de zomer voor verkoeling kan zorgen. Door middel van een warmtepomp die gevoed wordt door aardwarmte, afkomstig van een aardboring, wordt op een budgetvriendelijke manier energie gewonnen. Deze constante en gratis energiebron is zeer geliefd bij onze klanten vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt.