17 juli 2024
  • Getuigenis
|

Duurzame strakke villa in landelijke omgeving

Het gezin uit Deerlijk had al een bouwgrond en tal van ideeën voor hun droomvilla. Om dit project succesvol te realiseren zochten ze naar de perfecte partner. Totaalaannemer Dumobil bleek al snel de ideale match, zowel op het gebied van visie, aanpak als bouwstijl.

Duurzame strakke villa in landelijke omgeving

UITMUNTENDE REPUTATIE WAS DOORSLAGGEVEND

Met hun perceel bouwgrond in een landelijke omgeving hadden dit koppel uit Deerlijk hun ideale plek al gevonden. Een rustige locatie die toch goed bereikbaar was, met alle benodigde voorzieningen in de buurt. Voor hun nieuwbouwproject zochten ze een partner die hun wensen kon realiseren: een moderne villa met strakke lijnen, ruimte en energiezuinige technieken. Dumobil was al bekend in de familie. De totaalaannemer staat bekend om zijn uitstekende service en kwaliteit, iets waar dit koppel geen concessies aan wilde doen. De herkenbare bouwstijl van het bouwbedrijf uit Tielt speelde ook een belangrijke rol in hun beslissing.

"We waren op zoek naar dezelfde tijdloze, strakke uitstraling voor onze nieuwbouwwoning," vertelt de bouwheer. "Met de uitstekende reputatie van Dumobil was het voor ons snel beslist om een afspraak met hen te maken." Het bleek meteen de juiste keuze te zijn. "De samenwerking met Dumobil verliep vanaf het begin uiterst soepel en dit bleef zo gedurende het hele bouwproces. Zowel met de bouwadviseur als met de projectleider hadden we meteen een goede klik. Ze waren echt vertrouwenspartners die aan onze zijde stonden."

OPEN EN PROACTIEVE AANPAK

Samen met Berkein Architects werd het ontwerp van hun droomhuis gerealiseerd. "We deelden onze verwachtingen, zoals het aantal slaapkamers, de gewenste ruimtes, en ons idee van een overdekt terras. Ook wilden we een witte gevel op de begane grond en een zwarte gevelsteen op de verdieping," vertelt de bouwheer enthousiast. Berkein Architects wist dit perfect te vertalen in hun voorstel. Na twee constructieve vergaderingen keurde het koppel de plannen goed. Dit betekende het begin van een soepel bouwproces dat binnen ongeveer een jaar werd voltooid.

"Eigenlijk zijn we enorm tevreden. Dumobil is uitzonderlijk professioneel en het team is zeer communicatief en proactief. Als er vragen zijn of zich problemen voordoen, dan wordt daar direct over gecommuniceerd. Geen verrassingen, maar transparantie alom." Het feit dat de totaalaannemer tijdens het project nog ruimte bood voor kleine aanpassingen, werd door dit koppel zeer gewaardeerd.


strak-modern-deerlijk-2

ENERGIEZUINIG BOUWEN MET DUMOBIL

Voor de verwarming en koeling van de woning werd gekozen voor geothermie, waardoor er het hele jaar door een aangename constante temperatuur heerst. Dankzij de vloerverwarming die in de zomer als verkoeling fungeert, in combinatie met zonwerende screens, is het altijd comfortabel vertoeven in de villa, zelfs op warme dagen. Het overdekte terras biedt extra bescherming tegen direct zonlicht aan de zuidkant, wat bijdraagt aan het behoud van optimaal comfort in zowel de keuken als de leefruimte.

De moderne villa valt op door het contrastrijke samenspel van witte en zwarte tinten, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Het vakmanschap van Dumobil komt tot uiting in de kleinste details. "We kozen voor dezelfde tegel voor de vloer binnen en op het terras. De voegen lopen overal in een rechte lijn, in alle richtingen. Dit vereiste nauwkeurig meet- en rekenwerk, maar Dumobil volbracht dit zonder enig probleem. Het resultaat mag er zijn. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking."