Villabouw - Blog

Helemaal zen in harmonieuze moderne villa

Geschreven door Dumobil | Oct 10, 2024 2:08:38 PM

uitgesproken voorkeur

Tot driemaal toe had het koppel F.-V. zelf gebouwd en verbouwd. Voor hun laatste woonproject keerden de bouwheer en -dame terug naar hun oorspronkelijke thuis in Belsele. De prachtige grond bood heel wat mogelijkheden om hun droomvilla te realiseren. “We wilden nog een laatste woning bouwen met het oog op de toekomst”, legt de bouwdame uit. “Onze professionele carrière ligt al even achter ons, daarom zochten we vooral een plek waar we samen tot rust kunnen komen en optimaal genieten van de groene omgeving. We hadden vrij snel besloten voor dit bouwtraject een totaalaannemer onder de arm te nemen. Een partner die voor ons alles van a tot z zou realiseren.”

Die partner vonden ze via een online zoektocht. “De stijl van Dumobil sprak ons meteen aan. Hoewel we in het verleden eerder klassiek bouwden, hadden we nu een moderne look voor ogen. We twijfelden niet en bezochten de kijkwoning in Tielt. Een voltreffer, want de luchtige, open architectuur en de connectie met de tuin pasten perfect bij onze woondroom. De totaalaanpak van Dumobil en de hoge afwerkingsgraad waren doorslaggevend. Al zat de goede klik met bouwadviseur Gauthier er zeker ook voor iets tussen.”

 

Originele accenten met patio en koepels

Architect Geert Berkein voelde vrij snel aan waar het koppel naar op zoek was. Hoewel het gezin vooraf een duidelijk verlanglijstje had opgesteld, gaf het de architect wel carte blanche binnen die krijtlijnen. “Een goede zet, want Berkein kwam met verrassende voorstellen waar we zelf nooit aan zouden denken”, aldus de bouwheer. “De binnentuin is daar een mooi voorbeeld van. Overal in de villa is gedacht aan de verbondenheid met de tuin en aan zoveel mogelijk daglicht naar binnenhalen. De koepels in de bad- en douchekamers en de glasstructuur boven het zwembad getuigen van die ambitie.”

Een andere vereiste van de bewoners was een villa ontwerpen die inspeelt op hedendaags comfort en ultieme privacy. “Zo is de bovenverdieping ingericht als appartement voor onze kinderen en hun gezin, als ze op bezoek komen. Wanneer ze er niet zijn, gebruiken wij de kamers als bureau. De benedenverdieping omvat alle ruimtes die we dagelijks nodig hebben: van slaap- en badkamers over woon- en kookgedeelte tot ontspanning. Het eerste ontwerp van Berkein Architects sloot dan ook goed aan bij onze verwachtingen. Het vormde de basis voor de prijsofferte, die transparant en correct was.”

Tot in de puntjes afgewerkt

Via bouwadviseur Gauthier kwam het koppel in contact met interieurarchitecte Laura Calleeuw. “We wilden haar vroeg in het project betrekken zodat het nog mogelijk was om eventueel een aantal zaken aan te passen aan het ontwerp”, gaat de bouwdame verder. “Laura vertaalde op creatieve wijze onze wensen naar een harmonieus, warm interieur. Ze stond ons bij in de keuze van materialen en ontwierp al het maatwerkmeubilair. Gauthier hielp ons dan weer met het sanitair, de verlichting, … in samenspraak met Laura. Ze waren goed op elkaar afgestemd.”

Toen het ontwerp eenmaal finaal was, nam projectleider Annelies het dossier over. “Zij is heel correct in haar aanpak, geeft niet snel op en zoekt steeds naar een oplossing. Ze luistert naar je vragen en komt altijd met een antwoord. Tijdens de werken kwamen we regelmatig op de werf. Het is fijn dat je zo ook de onderaannemers leert kennen.” De nieuwbouwvilla werd instapklaar opgeleverd in maart 2023. “Alles is tot in de puntjes afgewerkt door het team. Bovendien coördineerde Annelies het project tot op het einde. Daarin maakt Dumobil echt het verschil. Gedurende het hele traject hadden we het volle vertrouwen dat alles goed zou verlopen.”