Villabouw - Blog

Strak-moderne villa met speelse volumes

Geschreven door Dumobil | Oct 15, 2024 9:34:52 AM

puzzelstukjes vielen in elkaar

Het koppel D.D. was al geruime tijd op zoek naar een geschikte woning voor het gezin. De keuze tussen kopen of bouwen bleek niet evident. “Tijdens een verkennend gesprek met Dumobils bouwadviseur Freddy vielen alle puzzelstukjes in elkaar”, vertelt de bouwdame. “Op basis van onze verwachtingen en noden raadde hij ons aan te zoeken naar een grond met een bestaande woning, om deze dan af te breken. Het gaf ons meer mogelijkheden binnen ons beschikbare budget.”

Nog geen 6 maanden later vond de familie haar geschikte grond in Nazareth: een diep, recht perceel met een groot ontwikkelingspotentieel. “Samenwerken met een totaalaannemer was voor ons een uitgemaakte zaak. Dat we voor Dumobil kozen, heeft alles te maken met het vertrouwen dat we meteen hadden en de goede reputatie van het bedrijf. Ons bezoek aan de kijkwoning in Tielt was de ultieme bevestiging dat we bij de juiste partij hadden aangeklopt. We zijn liefhebbers van strakke, moderne volumes in witte crepi.”

 

Meerwaarde van een ervaren bouwadviseur

Dumobil begeleidde het koppel van begin tot einde. Niet alleen raadde bouwadviseur Freddy architecte Griet Vanhove aan, het team stond ook in voor de volledige afbraak van de bestaande woning op het perceel.

“Freddy was erg betrokken, ook bij het uittekenen van de plannen met Griet”, gaat de bouwdame verder. “We waren aangenaam verrast over de expertise die hij aan de dag legt. Freddy stelde heel concrete ideeën voor om de woning vorm te geven, met aandacht voor een hoog wooncomfort. Zijn input was ook erg gedetailleerd. Zo kwam hij met het voorstel om achter de trap in de inkomhal bergruimte te voorzien, zodat dit volume niet verloren ging. Tegelijk adviseerde hij ons de glaswand in de leefruimte te onderbreken, waardoor we niet tegen één grote vlakte aankijken en de ruimte gezelliger aanvoelt.”

 

 

Spelen met volumes

De bovenverdieping heeft aan de voorkant van de woning een zwevend effect. Hierdoor ligt het bouwvolume iets dieper op het perceel. “Dat we dit zonder steunpalen wisten uit te voeren, is het resultaat van grondig denkwerk van zowel Griet als Freddy. Ook was het zijn idee om het bijgebouw naast het zwembad volledig uit te rusten met verwarming, koeling en internetverbinding. Daardoor is deze ruimte het hele jaar door multi-inzetbaar, als bureau, ontspanningsruimte of poolhouse”, aldus de bouwdame.

Dat bijgebouw is bovendien strategisch op het perceel ingeplant voor een harmonieus uitzicht in de tuin. Aan de schuifdeuren springt het volume wat naar binnen. Een esthetisch knap detail dat eveneens directe lichtinval weert. “De tuin is naar het noorden gericht. Om toch zoveel mogelijk te genieten van zonlicht op het zwembad, is de bovenverdieping van de woning een stuk kleiner gemaakt. Zo is de slagschaduw beperkter en genieten we in de namiddag volop van de zon.”

Gestructureerde projectopvolging

De moderne villa is uitgerust met hedendaagse technieken voor een duurzaam leefcomfort. Denk aan zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming. “Op aanraden van projectleider Lieven zijn alle voorzieningen aanwezig om een airco te plaatsen in de woning”, zegt de bouwdame. “Lieven was, net als Freddy, proactief en gaf veel praktisch advies. Tijdens de uitvoeringsfase was het mogelijk nog bepaalde details aan te passen, zoals het aantal stopcontacten of de plaats van de spots. Lieven was trouwens steeds goed op de hoogte van de werken, kwam regelmatig naar de werf en blijft ook nu na de oplevering beschikbaar voor vragen. Dat is een enorme geruststelling.”

De strak-moderne villa werd gebouwd tijdens de coronaperiode. “Toch ondervonden we hier geen hinder van, niet op planningsvlak, maar ook niet qua prijs. Het budget waar we voor getekend hadden, was ook het finale kostenplaatje. We raden Dumobil aan iedereen aan. De totaalaannemer staat garant voor kwaliteit, en ook de prijszetting is heel realistisch. Het team werkt zeer gestructureerd en is vlot bereikbaar. Kortom, Dumobil neemt het volledige project in handen en volgt alles planmatig op, zodat je als eigenaar geen zorgen hebt tijdens het bouwtraject.”