02 juli 2024
  • blog
|

Succesvol recept voor knappe villa's

In tijden waarin alles razendsnel verandert, blijft er één constante: de baksteen in de Vlaamse maag. Een eigen woning, bij voorkeur een knappe villa die helemaal aan onze wensen is aangepast, is iets waar we allemaal hard voor werken. Dumobil geeft die bouwdroom graag een goed gestalte. “Innovatie loopt als een rode draad doorheen onze activiteiten”, verduidelijkt Gauthier Van Nieuwenhove, bouwadviseur villabouw bij Dumobil.

Een Gepersonaliseerde Aanpak voor jouw Droomwoning

Het Dumobil-team gelooft in de waarde van een gepersonaliseerde aanpak en continu overleg met de bouwheer. Hun gemeenschappelijke doel is een fantastische woonbeleving die zowel voldoet aan de strengste normen als aan de stoutste wensen van de klant. Elke klant is uniek en verdient een uitzonderlijke aanpak. Het resultaat is een buitengewone villa, een hoogst persoonlijke thuis. Voor Dumobil is elk traject, van kennismaking tot oplevering, een totaalervaring waarbij het hele plaatje moet kloppen.

Kijkwoning tielt

Het concept van de kijkwoning was destijds zeer vernieuwend. Er werden technieken zoals een warmtepomp en zonnepanelen geïntegreerd, waardoor het E-peil van de woning ook vandaag nog uitstekend scoort. Dit leidde tot een storm van interesse, vooral in moderne villa’s, hoewel Dumobil ook alle knowhow heeft om landelijke of hedendaagse prestigewoningen te bouwen. Het spreekt boekdelen dat zelfs mensen uit de regio’s Antwerpen en Vlaams-Brabant deze woning kwamen bezoeken.

Kijkwoning Erpe-Mere

Met de realisatie van een kijkwoning in Erpe-Mere willen we onze klanten uit Antwerpen en Oost-Vlaanderen nog meer tegemoet komen door een kijkwoning dichter bij huis aan te bieden. Net als in Tielt bevindt de kijkwoning zich op een zichtlocatie. Hoewel het gebouw tegen eind dit jaar klaar zal zijn, komen er nu al veel vragen van geïnteresseerden. In Erpe-Mere wordt nadruk gelegd op groene technologieën, betere beglazing, hoogwaardige ventilatie en 'high end'-afwerking. Voor de verwarming is gekozen voor geothermie, vanwege de talrijke energetische voordelen.

Ontzorging van A tot Z

Dumobil biedt, indien gewenst door de klant, ook maatwerk voor het interieur aan. Hiervoor hebben we NTER, onze zusteronderneming die zich volledig toelegt op maatmeubilair en interieurs op maat. Deze samenwerking zorgt voor een sterke synergie en vlotte communicatie. Het team van NTER is volledig op de hoogte van alle technische voorzieningen, waardoor ze perfect kunnen inspelen op het werk van installateurs en de accenten van de architect.

Er wordt veel aandacht besteed aan overleg, details en een correcte calculatie. Dankzij heldere uitleg in begrijpelijke taal kunnen de bouwheer en architect zelfstandig verdere details bespreken zonder dat iemand van Dumobil aanwezig hoeft te zijn.

Interieur trends

Er is een duidelijke voorkeur voor strakke, moderne designs die voldoende warmte uitstralen door de integratie van elementen zoals hout. Deze combinatie is bijzonder populair omdat het een balans creëert die het interieur de persoonlijkheid van de bewoners laat belichamen. Het vinden van dit compromis is essentieel voor een geslaagd ontwerp.

villabouw en renovatie

Renovatie wordt een steeds aantrekkelijkere optie. Maar villabouw kan zeker het resultaat zijn van een renovatie, afhankelijk van de staat van de bestaande woning. Vooral woningen met architecturale of emotionele waarde voor de eigenaar zijn geschikte kandidaten voor renovatie. Dumobil verzorgt totaalrenovaties, wat een grote meerwaarde biedt voor kandidaat-(ver)bouwers die oprecht advies willen inwinnen.

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om een bestaande woning af te breken en opnieuw op te bouwen, mede door het verlaagde btw-tarief van 6%. Dit initiatief van de overheid stimuleert de verjonging en verduurzaming van het woonpatrimonium.

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, het is essentieel om van alle aanwezige elementen een succesvol geheel te maken voor een zorgeloze bouwervaring. Daarom is een strakke opvolging vanaf de voorbereiding tot en met de oplevering cruciaal. Dumobil hecht veel belang aan dit proces, zodat de bouwheer niet voor onaangename verrassingen komt te staan.