18 september 2024
  • Getuigenis
|

Charmante stadswoning met hoog wooncomfort

In het centrum van Tielt viel bouwdame D. voor de charme van een gesloten landelijke woning. Het vertrouwen dat ze onmiddellijk kreeg bij totaalaannemer Dumobil, maakte voor haar het verschil. De transparante aanpak, representatieve raming en strikte projectopvolging waren de kers op de taart.

Charmante stadswoning met hoog wooncomfort

"Ik heb een heel mooie raming gekregen en wist perfect waaraan ik me kon verwachten. Niet alleen voor de woning zelf, maar ook voor notariskosten, btw, enzovoort.”

Duidelijk beeld van mogelijkheden en kostprijs

Toen bouwdame D. de stap wilde zetten naar een eigen woning, zocht ze een pand in de omgeving van haar thuisgemeente Aarsele. Via zoekertjes kwam ze in Tielt terecht bij het nieuwbouwproject ‘De Weverij’ van Dumobil. “Ik kende de totaalaannemer natuurlijk al. Dumobil heeft een zeer goede reputatie in de streek”, vertelt ze. “Hoewel ik niet zozeer op zoek was naar een nieuwbouwwoning, wou ik wel een relatief recent pand zodat ik in de eerstkomende jaren weinig tot geen onderhoud en kosten zou hebben. Toen ik deze woning bezocht, was ze niet alleen water- en winddicht, ook de tuin was net aangelegd. Dat hielp enorm om me een idee te vormen van hoe de woning er finaal zou uitzien.”

Met bouwadviseur Sam trok de bouwdame naar een kijkwoning in Egem. “Daar kreeg ik een duidelijker beeld van wat binnen mijn budget mogelijk was. Sam legde uit welke afwerkingsopties inbegrepen waren in het prijsbestek. Dat ik de vloer en de materialen met mijn eigen ogen kon zien, maakte een ontzettend verschil in mijn beslissingsproces. Zeker in combinatie met het vertrouwen dat Sam me gaf en de positieve klik die ik onmiddellijk had bij de woning in Tielt. Ik heb geen seconde geaarzeld.” Twee dagen na haar bezoek aan de kijkwoning, tekende ze het compromis.

Dumobil staat voor transparante aanpak

De transparante aanpak en vlotte communicatiestijl van bouwadviseur Sam gaven mee de doorslag voor bouwdame D.: “Ik had vooraf een strikt budget opgesteld. Dumobil overtuigde me des te meer door de vele keuzemogelijkheden. Zo kon ik onder meer zelf bepalen welke wastafel, toiletten, kranen en deurklinken er zouden komen. Tegelijk wist ik dat ik omringd was door professionals met kennis van zaken, die me correct advies gaven over de verschillende opties. Zo kon ik met een gerust geweten al de nodige beslissingen nemen.”

Voor de bouwdame was de vaste prijs van het bouwtraject een grote troef. “Ik heb een heel mooie raming gekregen en wist perfect waaraan ik me kon verwachten. Niet alleen voor de woning zelf, maar ook voor notariskosten, btw, … Het project is binnen dat budget uitgevoerd, zonder onverwachte bijkomende kosten.”


getuigenis-woonproject-deweverij-tielt-nieuwbouwwoning-32

Slimme indeling

De compacte nieuwbouwwoning is logisch ingedeeld. “Boven zijn er drie slaapkamers en de zolder biedt extra opslagruimte. De vaste trap ernaartoe vind ik een bijkomend voordeel. Zo kan ik heel makkelijk iets opbergen of weer uithalen”, aldus de bouwdame. Achter in de tuin ligt de privégarage, waardoor het grasperk mooi omsloten is en voldoende privacy geeft. “Ik heb al enorm genoten van mijn tuin, die zuidwest gericht is. ’s Avonds is het er zalig vertoeven en kom ik volledig tot rust.”

De woning is energiezuinig door het gebruik van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie. “Ik besliste om extra zonnepanelen bij te plaatsen en merk een positieve impact op mijn energiefactuur. Zowel beneden als in de badkamer boven ligt vloerverwarming. De slaapkamers kan ik indien nodig bijverwarmen. Ook op het vlak van akoestische isolatie scoort de woning heel goed.”

Wederzijdse vertrouwensrelatie

Tijdens de werken kwam de bouwdame geregeld een kijkje nemen. “Dat dit mogelijk was, versterkte opnieuw mijn vertrouwen. Bij Dumobil is er een duidelijke wisselwerking tussen totaalaannemer en klant. Ook met projectleider Tessa verliep het contact heel vlot. Ik kon steeds bij haar terecht met al mijn vragen of bezorgdheden. Ze volgde het project gedetailleerd op en ik ben echt dankbaar dat ik met haar mocht samenwerken.” Bij de oplevering merkte de bouwdame nog een aantal kleine werkpuntjes op. “Die zijn snel aangepakt zodat alles binnen afzienbare tijd piekfijn in orde was. Het feit dat Dumobil echt naar je luistert, geeft een bijzonder fijn gevoel.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze opendeurdagen

Wanneer vindt een nieuwe kijkdag plaats en in welke kijkwoning? Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte.