Woonprojecten - Blog

Dumobil als Cupido!

Geschreven door Dumobil | Jun 27, 2024 3:47:06 PM

Betoverd door de woningen van Dumobil

G. woonde voorheen in een prachtige landelijke woning in Zwevezele. "Het was een behoorlijk groot perceel, waar ik allerlei dieren had, zoals een pony... Uiteindelijk werd het me wat te groot, maar de sfeer en uitstraling van die woning hebben altijd een speciaal plekje in mijn hart gehouden."

A. werkt in Wingene en tijdens de dagelijkse woon-werkritten werd zijn aandacht getrokken door de woningen van Dumobil in de Egemsestraat. Dumobil had daar een woonproject waar nog enkele woningen beschikbaar waren.

Liefde op het eerste gezicht

"Ondanks de vriendelijke rivaliteit tussen Zwevezele en Wingene, twijfelde ik toch even toen ik als Zwevezelenaar naar Wingene verhuisde... Ik voelde de bui al hangen", vertelt G. met een glimlach. "De koppelwoning was kleiner dan onze vorige woning in Zwevezele, maar we herkenden wel de vertrouwde identiteit in de nieuwe woning, waardoor de vonk snel oversloeg." Het koppel nam contact op met de bouwadviseur van Dumobil en plande meteen een eerste bezoek in, dat doorslaggevend bleek te zijn. "Vanaf het moment dat we binnen en buiten rondliepen, voelden we ons meteen op ons gemak: de ligging van het huis, de oriëntatie van het perceel, de ruimte in de woning... Een goed gevoel moet je altijd serieus nemen!"

Ruimte en comfort

De halfopen nieuwbouwwoning van G. en A. was eigenlijk bedoeld als kijkwoning, maar uiteindelijk is het daar niet van gekomen.

Bij een eerste blik lijkt de woning van buitenaf misschien niet heel ruim, maar zodra je binnen stapt, is het een aangename verrassing. Op het gelijkvloers is er een gezellige leefruimte met zithoek, een praktische keuken, een garage, en buiten een prachtige tuin met terras en omheining. Als we de trap naar boven nemen, vinden we maar liefst drie ruime slaapkamers, een badkamer met zowel een bad als inloopdouche en een dubbele lavabo. Ook is er nog een zeer goed geïsoleerde zolder. Dit totale pakket was precies waar Geert en Annelore naar op zoek waren. "We hebben later nog een lounge in de tuin toegevoegd. Ook hebben we de keuken iets aangepast en de oprit verbreed. Dit was allemaal nog mogelijk na overleg, geweldig toch?"


Betrouwbare partner

Dumobil was geen onbekende voor G. en A., aangezien Geert meer dan 20 jaar in Tielt heeft gewerkt. "Ik herinner me nog de afbraak van de oude kijkwoning en de opbouw van de nieuwe woning." Toen hadden ze geen idee dat ze ooit met Dumobil zouden samenwerken.

Het persoonlijke contact en de goede band met de bouwadviseur zal hen altijd bijblijven. "We hadden aanvankelijk een optie van 6 maanden op deze woning genomen. Door de moeizame verkoop van onze andere eigendom vanwege de coronacrisis, moesten we de aankoop bij Dumobil tijdelijk stopzetten. Gelukkig was dit geen probleem voor Dumobil. We kregen vertrouwen en ruimte, waardoor we geen druk voelden door het wegvallen van de tijdslimiet. Dat vonden wij bijzonder!" Uiteindelijk kon hun eigendom toch redelijk snel worden verkocht, waardoor G. en A. de stap zetten om de Dumobil-woning in de Egemsestraat definitief aan te kopen. "We konden naadloos doorgaan met de bouwadviseur, want gedurende die hele periode werd deze woning voor ons in optie gehouden. Chapeau!"

A. straalt wanneer ze vertelt over hun nieuwe thuis. "Het is heerlijk om 's ochtends wakker te worden met de zon en 's avonds ermee in slaap te vallen. Gewoon zalig! Ook de keuze van materialen en de hoogwaardige afwerking blijven ons keer op keer verbazen."

En niet alleen de nieuwe bewoners voelden zich meteen thuis in deze nieuwe omgeving. "Bij onze intrek vonden we een katje dat hier niet meer weg wilde. Blijkbaar heeft het beestje een goede smaak! We hebben besloten om hem gewoon te houden..."

En wat de toekomst brengt voor G. en A.? "We voelen ons hier enorm op ons gemak, maar wie weet wat der nog in het verschiet ligt? Misschien gaan we in de toekomst zelf nog wel eens bouwen, en dan zal het zeker met Dumobil zijn. Kwaliteit als standaard en waar voor je geld, dat vind je niet overal. Wij blijven overtuigd, wij vertrouwen op Dumobil."