Woonprojecten - Blog

Een nieuwbouwwoning aangesloten op een warmtenet. Win-win!

Geschreven door Dumobil | Jun 27, 2024 1:44:07 PM

Woonproject Licht en Ruime in Roeselare

In 2009 slaagde Dumobil er als eerste projectontwikkelaar in om met een warmtenet de verwarming voor de nieuwbouwwoningen van het woonproject Licht & Ruimte in Roeselare te voorzien. Dit groene, duurzame en toekomstgerichte initiatief was een schot in de roos. De huidige bewoners van Licht & Ruimte maakten destijds een weloverwogen keuze en zijn nog steeds zeer tevreden met deze beslissing. Als pioniers vertellen zij graag over de voordelen van het warmtenet.

Warmtenet, een slimme keuze

Tine C. woont al geruime tijd in een Dumobil-woning in het woonproject Licht & Ruimte. Het idee van een warmtenet was volledig nieuw voor haar. “De locatie van het project was voor mij van essentieel belang. Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van een warmtenet. Toen de bouwadviseur mij uitvoerig informeerde over de voordelen ervan, was ik meteen overtuigd. Eén van die voordelen is goedkoper verwarmen.”

Het investeren in een verwarmingsketel - inclusief het onderhoud - is niet langer noodzakelijk, een compacte warmtenet-installatie is voldoende. Deze installatie heeft bovendien een langere levensduur dan een traditionele installatie. De doorverkoopwaarde van een woning die aangesloten is op een warmtenet is aanzienlijk hoger dan die van een woning met een conventionele verwarmingsinstallatie, mede dankzij deze langere levensduur. Een verstandige investering!

Warmtenet, een duurzame keuze

Een tevreden Tine waardeert ook het gemak van minder zelf te moeten opvolgen. "We hoeven ons geen zorgen te maken over meters, Mirom houdt het verbruik bij. Na al die jaren kunnen we eerlijk zeggen dat we nog nooit problemen hebben gehad met de samenwerking met Mirom. Integendeel. Het is altijd warm in huis wanneer nodig en we ervaren totaal geen geur- of geluidshinder van de verbrandingsoven." "En de invoering van een warmtenet is goed voor het milieu. Het is duurzaam, dus het is een win-winsituatie," besluit Tine.

Een warmtenet is absoluut een duurzame keuze. Het water in het warmtenet wordt verwarmd door restwarmte, afkomstig van de verbrandingsoven in Roeselare. Deze restwarmte is eigenlijk warmte die anders verloren zou gaan door uitstoting.

Tine C. woonde er aanvankelijk samen met haar zoon Phil B., die net als zij het hele traject met Dumobil als zeer positief heeft ervaren. Vandaar verkiest hij zelf een woning aangesloten op een warmtenet, in een woonproject van Dumobil.

Woonproject Schaerkehoek in Hooglede

Ook bij het woonproject Schaerkehoek in Hooglede hebben we opnieuw succes geboekt door het warmtenet een belangrijke rol te laten spelen. Toen Phil B., de zoon van Tine C., hoorde dat Dumobil opnieuw een woonproject zou lanceren in de buurt, aarzelde hij niet om contact op te nemen met dezelfde bouwadviseur. Samen met zijn vriendin was hij op zoek naar een hoogwaardige projectwoning, vergelijkbaar met Licht & Ruimte. Trots kan hij nu zeggen dat hij de allereerste koper is van een nieuwbouwwoning in project Schaerkehoek. "Mijn zoon neemt een verstandige beslissing door opnieuw voor Dumobil te kiezen en vooral door opnieuw te kiezen voor een warmtenet. Het is meer dan ooit belangrijk om goed na te denken over de aankoop van een woning," benadrukt een overtuigde moeder.