04 juni 2024
  • blog
|

Verlaagd btw-tarief van 6% bij een nieuwbouwwoning

Op nieuwbouw is het standaard btw-tarief van 21% van toepassing. Met de tijdelijke gunstmaatregel kan je bij afbraak en heropbouw van een woning genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. 

Profiteer van het 6% btw-tarief vóór 31/12/2024!

Helaas werd de tijdelijke btw-maatregel voor projectwoningen niet verlengd na 31/12/2023. Wel is er een overgangsmaatregel voor woningen waar de vergunning vóór 1 juli 2023 was aangevraagd. 
 
Dit betekent dat de woningen aan 6% btw in ons aanbod, meteen ook de laatste projectwoningen zijn waar je 15%, tot 60.000 euro, kan besparen. Je kan momenteel nog tot 31/12/24 aankopen aan 6% btw in plaats van 21%.
Wacht dus niet langer en wees er razendsnel bij!

Voorwaarden om in aanmerking te komen

We zetten ze graag even op een rij:

  1. Jouw woning is gedurende 5 jaar na het jaar van de eerste ingebruikname uitsluitend of hoofdzakelijk (> 50%) de enige en eigen (gezins)woning;
     
    1. ‘enige woning’ betekent dat je geen (mede-)eigenaar mag zijn van een andere woning, ook niet in naakte eigendom of als vruchtgebruiker. Men maakt wel een uitzondering voor een woning waarvan je na een erfenis (mede-)eigenaar of vruchtgebruiker geworden bent.
    2. ‘eigen woning’ wil gewoon zeggen dat je er zelf in gaat wonen en er dus jouw domicilie plaatst voor minstens 5 opeenvolgende volle jaren

  2. Jouw woning mag slechts een bewoonbare oppervlakte van maximum 200m² hebben;

  3. Jouw woning moet door jezelf aangekocht worden, en niet door jouw vennootschap

nieuwbouw_egem_dumobil2

Ons aanbod

Wij geven je graag alvast een duidelijk beeld van welke nieuwbouwwoningen van Dumobil in aanmerking komen voor het verlaagd btw-tarief van 6%. Je vindt deze aangeduid terug op het verkavelingsplan bij het woonproject.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze opendeurdagen

Wanneer vindt een nieuwe kijkdag plaats en in welke kijkwoning? Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte.