15 oktober 2024
  • Landelijk
  • Getuigenis
|

Nieuwbouwvilla met respect voor authentieke charme

Toen bouwdame V. haar ouderlijke huis wilde renoveren, bleek dit voor een deel van de woning geen ideale oplossing. In Dumobil vond ze een betrouwbare partner waarvan ze weet dat die bekendstaat om zijn hoogwaardige afwerking en detaillistische aanpak. De nieuwbouw sluit naadloos aan op het oorspronkelijke volume en benadrukt zo de charme van deze landelijke woning in L-vorm.

Nieuwbouwvilla met respect voor authentieke charme

"De projectleider Stijn was altijd vlot bereikbaar en beantwoordde al mijn vragen. Dumobil stelt zich bovendien bijzonder flexibel op en zoekt mee naar oplossingen."

ruimte creëren

Het ouderlijke huis van bouwdame V. was aan renovatie toe, om meer ruimte te creëren voor het gezin. Het was ineens ook een ideale kans om de energieprestaties van de woning te verbeteren. “Initieel had ik het plan opgevat de volledige woning te renoveren. Dit bleek al snel geen geschikte oplossing voor de oudste vleugel”, vertelt bouwdame V. “Zo ontstond het idee om dat deel van de woning, dat een laagbouw was, af te breken. Binnen hetzelfde volume wilde ik evenwel meer ruimte creëren, wat lukte door onder meer een bovenverdieping uit te werken. Tegelijk moest het andere deel van de woning wel vernieuwd worden.”

 

Expertise in nieuwbouw en renovatie

De bouwdame klopte bij Dumobil aan, met de vraag de nieuwbouw voor zijn rekening te nemen. “Ik weet welke kwaliteit de Tieltse totaalaannemer in elk project nastreeft. Dat schept vertrouwen, toch niet onbelangrijk in dit soort samenwerkingen. De combinatie nieuwbouw en renovatie is geen sinecure. Ik zocht dus een partner die kennis van zaken heeft over beide aspecten. De projectleider Stijn volgde alle stappen van de verbouwing mee op en gaf advies waar nodig. Dat verhoogde mijn comfortgevoel aanzienlijk”, aldus de bouwdame.

De L-vormige woning is omgeven door het groen en zo aan het straatzicht onttrokken. In de nieuwbouw bevindt zich op de benedenverdieping een keuken en een ruime zithoek. Erboven is een slaapkamer, dressing en badkamer. De vloerverwarming op de benedenverdieping garandeert een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door. Het nieuwe woonvolume is uitgevoerd met aandacht voor het oorspronkelijke karakter van de oude woning. De keuze van materialen en technieken, waaronder zichtbare muurankers aan de gevel, dragen bij tot de typische uitstraling van de landelijke villa.

 

totaalrenovatie-exclusiefwonen-waregem-19

 

TotaalcREATIE tot finale oplevering

Niet alleen de gedetailleerde kostenraming en strikte budgetopvolging waren voor de bouwdame een pluspunt. Ook de proactieve aanpak van Dumobil maakte het verschil: “Ik was steeds op de hoogte van de voortgang van de werken. Zo wist ik perfect waar ik me aan kon verwachten. De projectleider Stijn was altijd vlot bereikbaar en beantwoordde al mijn vragen. Dumobil stelt zich bovendien bijzonder flexibel op en zoekt mee naar oplossingen. Doet er zich toch iets voor op de werf, dan gebeurt alles in onderling overleg. Als je nog iets wil wijzigingen tijdens de uitvoering, is het team transparant over de impact, ook op het vlak van budget. Je komt dus niet voor verrassingen of voldongen feiten te staan. Zo heb ik het graag.”