27 juni 2024
  • energiezuinig wonen
|

EPB-eisen: investeer in duurzaamheid

De Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB)-eisen zijn ontworpen om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren en een gezond binnenklimaat te garanderen. Deze eisen spelen een cruciale rol bij het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame woonprojecten. Onze projectwoningen zijn energiezuinig en voldoen volledig aan alle EPB-eisen, waardoor je verzekerd bent van een energiezuinige woning en een comfortabele leefomgeving.

Optimale investering

Een goed geïsoleerde woning is essentieel voor energie-efficiëntie, comfort en duurzaamheid. Door de keuze van de juiste hoogwaardige isolatiematerialen en aandacht voor alle delen van de woning – van dak tot vloer en ramen – kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. 

Bovendien zorgt een goed geïsoleerde woning voor behoud van warmte in de winter en een aangename koelte in de zomer. Dit draagt bij aan het verlagen van het E-peil van je woning en het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Energie-efficiënte technieken

Bij Dumobil kiezen we consequent voor energiezuinige verwarmings- en koelsystemen. Een warmtepomp is bijvoorbeeld een duurzame keuze die zowel kan verwarmen als koelen. In combinatie met vloerverwarming zorgt dit voor een perfecte en gelijkmatige verspreiding van warmte. Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor een gezond binnenklimaat en het behoud van energie-efficiëntie. Zonnepanelen zijn een fantastische manier om duurzame energie op te wekken en dragen niet alleen bij aan het verlagen van je energierekening, maar ook aan een lager E-peil. Al deze technologieën zijn slim geïntegreerd en goed op elkaar afgestemd.

kijkwoning-hooglede-nieuwbouw-landelijkestijl-halfopen-20

Compactheid van de woning

De compactheid van een woning, of de verhouding tussen het beschermd woonvolume en de warmteverliesoppervlakte, is cruciaal voor energiezuinig bouwen. Compacte en goed ontworpen ruimtes vereisen minder energie voor verwarming en koeling en houdt ook warmteverlies en opwarming van de woning tegen.

Conclusie

Een energiezuinige woning is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook besparingen op de lange termijn op. Investeer in kwaliteit en duurzaamheid en geniet van een comfortabel en energie-efficiënt huis.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze opendeurdagen

Wanneer vindt een nieuwe kijkdag plaats en in welke kijkwoning? Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte.